The Unanswered Question (2)

His name is Mr. Ridwan. I don’t know why I must remember his name. It is like a scar inside me. He made me never come home. Okay, it is more like I feel dissapointed to my parents just why they let a person like Mr. Ridwan, who is a stranger, torture me with his riddiculous conversation. He made me like a third person with these sentences:

“I came here because you popping out in my dream like a lost girl, going here and there without no destination.”

“You must have a trusted friend who help you through your difficult time and I can be that person.”

(What the hell, who are you?)

And some laughs for me. In front of me. And I didn’t understand why my parents trust this riddiculous person.

I left unproper words, painted in my room just to show how angry I am. I left home without words. I fight many times with my mother. I don’t let her come to my place. I warn her I need some comfort place where I never disturbed by some “home and family problems”. I never let her disturbed me via social media. Even I blocked her WhatsApp account. I did that for my mental health because everytine she did unecessary misscalls I feel annoyed. Like a bomb that want to boom.

I must say to Mr. Ridwan, wherever he is, he success to make me not coming home. I don’t know what my plan either.

The Unanswered Question

Mistakes are always forgivable, if one has the courage to admit them.

– Bruce Lee


So here I am again. Let me give you my another boring story.

Suddenly, in early Sunday morning, when I still on my bed and sleep, my brother wake me up. He said to me that there was an old man want to meet me. I asked him to tell the old man that our parents were out but my brother said that the guest insist to meet me.

I woke up lazily and made an effortless to wash my face and change my clothes. Suddenly my parents were also in livingroom. The awkward mode inside me awakened because I think my parents already gone to their event.

The guest asked me to sit in an empty chair. Although he was the guest… I mean I knew where I must sit! Then he introduced himself. I remembered his name. Then he asked me to close my eyes and think whether he good or bad person. I knew something wrong. I did close my eyes but just for a while. I opened them not in a supposed time. Then he asked why I opened my eyes. I just asked in my mind, why closed them when we intoducing ourselves to a new person? Riddiculous, I think.

He said, “When you introducing yourself to a new person, you need to shake each other hand and close your eyes to think whether the person good or bad.” Who’s agree with his opinion? That’s crazy thing I ever heard. I mean, imagine that you meet new friends and really do that!

I’ll write the other part to tell you what the guest purpose to meet me. Believe me, it’ll be crazier.

Penghujung 2017 di Padi Heritage

Sudah lamaaaa… sekali saya nggak ngisi blog ini. Begitu lihat state saya, ternyata postingan terakhir ada di Bulan September 2017 >.< bukannya males nulis sih, laptop saya bener-bener kacau. Udah jadi barang rongsokan. Akhirnya ngisi blog pun baru kepikiran sekarang pas nganggur di kantor.

Ok, kali ini saya mau ngeshare sebuah tempat menginap yang lumayan jadi tempat ngadem, melipir dari kesibukan ala perkotaan. Nama penginapannya Padi Heritage. Letaknya di kawasan Tlogomas, Malang. Kami (saya dan teman-teman sekantor) berencana menghabiskan liburan tahun baru yang singkat di luar kota. Bermodal browsing, kami menemukan Padi Heritage lewat sebuah website https://www.padiheritage.com . Tempat ini merupakan sebuah penginapan yang menghadap ke sawah dan sungai meskipun lingkungan sekitarnya adalah perumahan.

20171231_172404[1]

Jadi, waktu Tahun baru kemarin ada promo. Nah, kami ikutan promo itu, dapat kamar di Paradise View. Kamar dua lantai yang sampingnya ada kolam renangnya. Mujur, perjalanan ke Malang yang terkenal macet kalau long weekend ternyata lancar banget. Nggak sulit mencari lokasinya, kami sampai di sana sore hari. Tengah malamnya, para staf mengadakan barbeque party dan pesta kembang api. Mereka yang mendapatkan pin bisa menikmari pesta dengan gratis. Oh ya, di sana terdapat banyak gazebo yang bisa bebas ditempati. Untung saja kami membawa UNO, jadinya menunggu detik-detik kembang api nggak garing.

20171231_221415[1]

Selain gazebo, kita bisa jalan-jalan dan melakukan photo session di banyak area. Di sana juga ada kalkun dan ayam peliharaan yang unik, lho. Esok harinya, karena emang udah planning ada photo session sebelum balik ke Gresik, saya dan teman-teman pun keliling sawah.

20171231_173605[1]

IMG-20180101-WA0139[1]

 

 

 

My First Flight

Akhirnya… bisa merasakan juga naik pesawat.

Pesawat pertama di Juanda menuju Sepinggan adalah Citilink. Malam sebelumnya, ada pemotretan dengan teman-teman MEET UP di Jonas.

17663387_410673542629658_4261134902306537472_n

Setelah itu, menginap di kos Sally sudah dengan membawa alat tempur untuk travelling. Nah, di sini saya baru sadar kalau saya butuh ‘tas travel’. Yah, meskipun bukan traveller sejati… sepertinya itu barang wajib. Soalnya pas di bandara, semuanya bawa mentereng, saya cuma tas butut…

Continue reading My First Flight

Pendakian

Jam dinding ruang tamuku menunjukkan angka 13.30 dan saat ini di luar sedang hujan. Di ruang tamu ini aku tidak sendiri, aku ditemani oleh kelima temanku yang lain. Mereka saat ini sedang duduk lesu memandang cangkir kopi masing-masing yang tadi dibuatkan oleh ibuku. Seharusnya, mereka sudah menyeruput cangkir masing-masing seakan takut kopi di dalamnya menjadi dingin. Begitu pula tangan-tangan lincah itu, harusnya mereka sudah menggerayangi toples kaca kuno milik nenekku yang selalu terisi dengan rengginang dan kacang kulit serta mengisi piring plastik dengan kulit-kulitnya.

Continue reading Pendakian

Berani Bermimpi

*pernah diikutkan dalam Kompetisi Menulis Worthy Story*

 

(Sumber foto: dokumen panitia Kelas Inspirasi Bondowoso #2)

Pada tanggal 12 Maret 2016 saya mengikuti sebuah kegiatan bernama Kelas Inspirasi Bondowoso #2. Ketertarikan saya untuk menjadi relawan pengajar saat itu karena kegiatan tersebut diadakan di kampung halaman saya, Bondowoso. Tak banyak yang tahu tentang kampung halaman saya kecuali bahwa kota tersebut merupakan kota penghasil tape.

Continue reading Berani Bermimpi